Diamanten vs parels

Voor een echt uniek pronkstuk kies je een sieraad van diamanten en parels. De prachtige kleuren van de parels complimenteren de schittering van de diamant. Deze combinatie is tijdloos en je zult het dan ook altijd kunnen dragen. Voor een klassieke en elegante  look draag je het met witgoud of geelgoud. Draag dubbele parels met fijne diamantjes voor een meer hippe en trendy look.

Hoe ontstaan parels

Een parel ontstaat in een twee-kleppige schelp. Als vreemde delen zich binnen dringen in de schelp, reageert het hierop. Het mantelepitheel, waar ook parelmoer wordt gevormt, omsluit deze binnengedrongen voorwerpen. De parels ontstaan uit deze inkapsels.

De waarde van een parel

De waarde van een parel is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Luster

Dit is de weerspiegeling van het licht in de parelmoerlagen. Hoe hoger de luster, hoe intenser de diepere parelmoerlagen het licht weerkaatst en des te hoger is de waarde van de parel.

  • Onzuiverheden

Parels kunnen deukjes, putjes en vervormingen hebben die de waarde kunnen beïnvloeden. Een parel met een mooie en gladde oppervlakte heeft een hogere waarde. Heeft de parel minder dan 5% onzuiverheden, dan is het van hogere waarde en hierdoor uiteraard ook duurder.

  • Vormgeving

Parels kunnen verschillende vormen hebben; rond druppel, grillig, button, potato, barok en rijstkorrel. De ronde hebben echter de hoogste waarde. Ook de druppel en ovale vorm zijn erg populair en zijn van meer waarde.

  • Aantal mm

Het aantal mm heeft betrekking op de doorsnede van de parel. Een grotere parel heeft dan ook een grotere waarde.