Diamanten vs robijn

Duivels rood gecombineerd met onschuldig wit; gegarandeerd een eye catcher. Hoewel ze afzonderlijk fantastisch tot hun recht komen, vullen diamanten en robijnen elkaar ook prachtig aan. Sieraden zoals kettingen, ringen en armbanden worden in alle soorten en maten gemaakt.

Wat is een robijn

De naam Robijn is afgeleid uit het Latijnse ruber, wat ‘rood’ betekent. Deze edelstenen hebben een prachtige rode kleur en staan in Oosterse culturen bekend als ‘bloeddruppels uit het hart van moeder Aarde’. Ze worden onder andere gevonden in Thailand, Sri Lanka, Cambodja en Vietnam. De fantastisch zeldzame robijnen uit Birma worden ook wel Duivenbloed genoemd vanwege de intens rode kleur. De kleuren verschillen overigens van helder rood tot zo donkerrood dat het bijna zwart lijkt. Natuurlijke robijnen zijn enorm zeldzaam, maar er zijn genoeg kunstmatige beschikbaar.

De kracht van de robijn

Robijn maakt sterk en geeft energie en kracht. Het schenkt de drager moed, waardigheid en goddelijke macht. Het activeert het hart chakra en zorgt onder andere voor passie, motivatie, hartstocht en enthousiasme. Het is onder andere gunstig voor de bloedcirculatie, nieren en bijnieren, de milt en infecties. De robijn wordt bij voorkeur op de huid gedragen, maar kan voor een betere werking ook op de zogehete basischakra worden gelegd.

Het Koninklijk Huis

De combinatie robijnen en diamanten is ook populair in het Koninklijk Huis:

  1. De Robijnen Mellerio Parure; bestaat uit een tiara, collier, oorbellen, armbanden en devant-de-corsage.
  2. Pauwenstaartparure; bestaat uit een diadeem, ketting, 2 broches

Beide parures bestaan uit dieprode robijnen met fantastisch schitterende diamanten die absoluut alle aandacht opvragen.