Diamanten vs saffier

Combineer diamanten en saffieren in sieraden en je creƫert een geweldig contrast tussen schitterend wit en fonkelend blauw. Vaak bestaat het sieraad uit een grotere saffier omringd door fijnere diamantjes. Het past goed bij geelgouden metalen, maar komt nog beter uit bij witgoud. Deze sieraden zijn vaak echte blikvangers en sieren iedere persoon.

Wat is saffier

Saffier is een kostbare, blauwe edelsteen die zijn kleur dankt aan chemische onzuiverheden. Het staat symbool voor macht, eerlijkheid en trouw. Het wordt onder andere gevonden in Australiƫ, Thailand, Cambodja en Sri Lanka. De saffieren uit Kashmir en Birma zijn van de mooiste kwaliteit en de kleur wordt vaak omschreven als korenbloemblauw. De saffier behoort tot de Korund groep.

Alternatieve krachten van korund

Soms worden andere kleuren gelinkt aan saffier, zoals geel, wit of oranje, maar dit is niet helemaal terecht. Dit zijn dan wel korunden, maar geen saffieren.

In een meer spirituele wereld geniet je van veel meer voordelen door een saffier te dragen; het heeft een energierijke en geneeskrachtige werking. Zo reinigt het bloed en heeft het een positieve werking op de ogen, de huid en het hart.

Ook korunden hebben geneeskundige krachten. De witte en gele kleuren staan bijvoorbeeld voor onschuld en blijheid. Ze kalmeren zenuwen en verbeteren concentratie. Het geneest oogkwalen en astma en trekt goede vrienden aan. De blauwe kleur staat voor trouw, verbinding, verbeeldingskracht en vertrouwen. In nood brengt het hulp.

Beroemdste verlovingsring van saffier en diamant.

De verlovingsring van Kate Middleton, en destijds Prinses Diana, is waarschijnlijk het meest bekende voorbeeld van de prachtige combinatie tussen saffier en diamant. De ring bestaat uit een Ceylon saffier met een waarde van 12 karaat. Rondom de saffier zijn 14 briljant geslepen diamanten gezet. Deze bijzondere ring kostte 28.000 pond. Een interessant weetje is dat deze ring niet speciaal voor Prinses Diana was gemaakt, maar gewoon uitgezocht in een brochure.